2017-10-11

Söderenergi söker DokumentationssamordnareRSS

Spännande utmaningar i ett av Sveriges största biobränsleeldade kraftvärmeverk!

Söderenergi förser cirka 300 000 personer, industrier, kontor och sjukhus i Huddinge, Botkyrka, Salem och Södertälje med fjärrvärme. Söderenergi producerar el som räcker till att försörja cirka 100 000 villor med hushållsel. Igelsta kraftvärmeverk, som är en av våra anläggningar, är Sveriges största biobränsleeldade kraftvärmeverk. Vår ambition är att Söderenergis produktion ska vara en naturlig del i kretsloppet. Vi har idag ca 140 anställda.

Om Tjänsten
Som dokumentationssamordnare är du direkt underställd teknikchefen.
Du kommer att ha huvudansvar för förvaltning och samordning av Söderenergis anläggningsdokumentation och anläggningsarkiv (såväl papper som digital form).

Du kommer att sköta den löpande hanteringen av företagets anläggningsdokumentation, drift- och skötselinstruktioner som även inkluderar dokumentation från externa leverantörer.

För att möta ökade krav på kvalitet tillgänglig information måste våra rutiner och system kring anläggningsdokumentation förbättras och utvecklas, och här kommer du ha stora möjligheter att få påverka!

Dina arbetsuppgifter omfattar bl.a.:

> Följa upp, initiera framtagande, administrera och förvalta en fullgod och tillförlitlig anläggningsdokumentation som uppfyller lagkrav och verksamhetens behov
> Ansvarar för samordning och utveckling av verksamhetens kravställning för anläggningsdokumentation
> Hantera och samordna inkomna ärenden t.ex. ritningsförändringar, utskrifter, sökning av anläggningsdokumentation
> Initiera och medverka vid utbildning/information avseende anläggningsdokumentation mot övrig organisation
> Ansvarig för dokumenthanteringssystemet

Om Dig
Vi tror att du också har en mycket god teknisk förståelse och har lägst högskoleingenjörsexamen /120p/180hp med mekanik eller med el-och instrumentinriktning, eller likvärdig utbildning.

Vidare har du minst 3 års erfarenhet från energibolag, kraftbolag eller industrin där du gärna arbetat med konstruktions- och teknisk dokumenthantering.

Som person besitter du en mycket god datorvana (Officepaketet och CAD program) och genom det en god förståelse för lagring och hantering av CAD-filer. Du är van att arbeta självständigt med ansvar och trivs i rollen att arbeta i ett högt tempo serviceinriktat och kundorienterat.

Du har god kommunikationsförmåga på svenska & engelska i såväl tal som i skrift och har en vilja att inspirera andra.
Vidare egenskaper som vi uppskattar är god problemlösningsförmåga och ett strategiskt långsiktigt tänk.

Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.

Körkort för bil behöver du.

Det är meriterande om du har:
Erfarenhet av projektledning
Högskoleutbildning med inriktning mot teknik eller motsvarande KY utbildning.
Kunskaper i KKS (beteckningssystem för kraftverk), ATEX eller PED.
Erfarenhet av att arbeta med något underhållssystem.

Om Anställningen
Tjänsten som Dokumentationssamordnare är en tillsvidaretjänst med tillsättning snarast. Rekryteringsprocessen pågår löpande.

Söderenergi har i denna rekrytering valt att samarbeta med Talentor. Frågor och ansökningar besvaras och behandlas av Talentor.

Om Ansökan
Rekryteringsprocessen pågår löpande under ansökningstiden. Bifoga CV och personligt brev.

Gör din ansökan här

Första steget i vår rekryteringsprocess är att du kommer få ett eller flera tester skickade till din e-mail. Testerna är del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval. Om du är en av dem som går vidare kommer du bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare kontakta Karin Lundmark, Rekryteringskonsult: karin.lundmark@talentor.se, 072-727 02 25.

Välkommen med din ansökan!