2017-08-30

Driftingenjör till SöderenergiRSS

Din nya tjänst
Söderenergi, som är Sveriges fjärde största fjärrvärmeproducent, söker nu efter en duktig och erfaren driftingenjör. På driftavdelningen är vi ca 45 personer som sköter driften av Söderenergis anläggningar. Huvuddelen av produktionen finns i Södertälje där vi har ett fjärrvärmeverk samt ett kraftvärmeverk. Vi har också en anläggning i Fittja samt några mindre anläggningar och pumpstationer. Just nu söker vi en driftingenjör till fjärrvärmeverket på anläggningen i Södertälje.

Driftingenjören är arbetsledare inom sitt produktionsområde och leder samt fördelar arbetsuppgifter i den dagliga verksamheten. Driftingenjören ansvarar för planering och samordning av underhållsinsatser. Driftingenjören ansvarar för att underhållsinsatser sker enligt givna ramar och medverkar vid budgetering samt ekonomisk uppföljning. I rollen ingår att förvalta samt utveckla produktionsområdet samt säkra en säker och ekonomisk drift.
I tjänsten ingår många administrativa uppdrag men även arbete ute i produktionsanläggningen som avställningar och inspektion.

Din bakgrund
Vi tror att du är utbildad driftingenjör, men annan teknisk utbildning kombinerad med relevant erfarenhet kan också vara rätt för tjänsten. Då du arbetsleder en grupp med drifttekniker är tidigare ledarerfarenhet av stor vikt och du är van att planera både kort och långsiktigt.
Lämplig erfarenhet är från processindustri, värmeverk eller motsvarande. Driftgruppen arbetar tätt mot underhållsgruppen så du får gärna ha erfarenhet av mekaniskt underhåll.

Din profil
Personen vi söker ska trivas med att arbeta i en industriell miljö och i en liten grupp. Du har en positiv inställning, är ansvarstagande och har förmåga att arbeta självständigt. Vi förutsätter att du är engagerad, har lätt för att samarbeta och att du trivs med att arbeta under eget ansvar.

Vidare egenskaper som vi uppskattar är god problemlösningsförmåga och ett strategiskt långsiktigt tänk. Vidare tror vi att du är tekniskt nyfiken och har en vilja att lära dig nya saker samt gärna tar initiativ till förbättringar. I denna roll behövs ett väl utvecklat säkerhetstänk.

Din ansökan
I denna rekrytering samarbetar Söderenergi med Thalamus. Hjärtligt välkommen att skicka in din ansökan och har du frågor ringer du till Camilla Molander 070-307 12 50 eller Christer Johansson på 070-396 56 44. Söker tjänsten gör du lämpligast via vår hemsida eller annan lämplig annons. Sista ansökningsdag är 25/9–17. Intervjuer kommer att ske fortlöpande så vänta inte med din ansökan.
Vi ser fram emot att få läsa din ansökan.

Din nya arbetsgivare
Söderenergi värnar om en rekrytering fri från diskriminering. Vi anser att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald.

El och värme för ett hållbart samhälle - Sveriges fjärde största fjärrvärmeproducent
Söderenergi eldar främst återvunna och förnyelsebara bränslen. Uppvärmning, elförsörjning och klok avfallshantering är centrala behov i våra hållbarhetssträvande ägarkommuner. Vi omvandlar utsorterat avfall till energi i form av värme och el med goda miljöprestanda. Det är ett smart resursutnyttjande, en miljötjänst av rang. Vi förser cirka 300 000 personer, kontor och industrier i södra Storstockholm med fjärrvärme. Vår produktion av el motsvarar förbrukningen av hushållsel i 100 000 bostäder och säljs på den nordiska elbörsen Nordpool.