2017-11-16

Vi söker en AutomationsingenjörRSS

Välkommen med din ansökan.

Din nya tjänst

Söderenergi, som är Sveriges fjärde största fjärrvärmeproducent, söker nu efter en duktig automationsingenjör. I företaget ingår sex anläggningar. Söderenergi förser cirka 300 000 personer, kontor och industrier med värme och producerar el till motsvarande 100 000 hushåll. I Södertälje finns huvuddelen av produktionen, fjärrvärmeverk samt ett kraftvärmeverk. Du arbetar tillsammans med 18 engagerade kollegor på el och automationsavdelning i Södertälje.

Automationsingenjören ansvarar för processdatorer, styrsystem, datakommunikation och ser till att processen fungerar på ett optimalt sätt. Du kommer att arbeta i anläggningarna med programmering, drift, service- och underhåll på styr och operatörs samt driftövervakningssystem. Systemen är huvudsakligen levererade av ABB och Siemens.

Du jobbar även med att genomföra ändringar och tillägg i systemen vid om-/nybyggnationer samt att utveckla funktioner inom datakommunikation och rapportgenerering.

Vidare innebär tjänsten att optimera styr- och reglerfunktioner och sköta trimning av processdelar samt bistå med felsökning i processavsnitt med hjälp av systemen. 

I tjänsten ingår beredskap.

Låter det intressant? Läs då vidare!

Din bakgrund

Vi ser gärna att du är utbildad inom automationsområdet, lägst gymnasienivå. Lämplig erfarenhet är från processindustri, värmeverk eller motsvarande. Dessutom har du erfarenhet av service och underhåll samt programmering av styrsystem.
Erfarenhet inom programmering av ABBs- och Siemensstyrsystem, kommunikation med OPC tunnlar samt arbete med fältbussar typ Profibus är meriterande.

En fördel är om du är ESA-utbildad samt har erfarenhet från projektarbete.

Din profil

Vi värderar din tidigare bakgrund men samtidigt lägger vi en stor vikt på dina personliga egenskaper.
Personen vi söker ska trivas med att arbeta i en industriell miljö och ett rörligt arbete. Vi förutsätter att du är engagerad, har lätt för att samarbeta och trivs med att arbeta under eget ansvar. Du får saker gjorda samt gärna delar med sig av nya idéer och tar egna initiativ. Du värderar samarbete, öppenhet, engagemang, respekt och ärlighet. Vidare tror vi att du är tekniskt nyfiken och har en vilja att lära dig nya saker.

Du erbjuds bl.a. flextid, friskvårdsbidrag och företagshälsovård.

Din ansökan

Är det du vi letar efter? I denna rekrytering samarbetar Söderenergi med Thalamus. Du är välkommen att skicka in din ansökan direkt på vår webbsida.
Har du frågor ring gärna till Camilla Molander 070-307 12 50 eller Christer Johansson på 070-396 56 44. Sista ansökningsdag är 2017-12-10. Intervjuer kommer att ske fortlöpande så vänta inte med din ansökan.

Vi ser fram emot att få läsa din ansökan.

Din nya arbetsgivare

Söderenergi värnar om en rekrytering fri från diskriminering. Vi anser att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. I dag är vi 143 anställda.

El och värme för ett hållbart samhälle - Sveriges fjärde största fjärrvärmeproducent

Söderenergi eldar främst återvunna och förnyelsebara bränslen. Uppvärmning, elförsörjning och klok avfallshantering är centrala behov i våra hållbarhetssträvande ägarkommuner. Vi omvandlar utsorterat avfall till energi i form av värme och el med goda miljöprestanda. Det är ett smart resursutnyttjande, en miljötjänst av rang. Vår produktion av el säljs på den nordiska elbörsen Nordpool.